Itt is firkálok! - Első könyv, első blogbejegyzés


Sziasztok!

Alapból is kaotikus online jelenlétemhez ezt a blogot is hozzábiggyesztem, azzal a szándékkal, hogy az írással kapcsolatos hosszabb hangvételű és rendkívül mélyenszántó eszmefuttatásaimat ne csak Instagramon és Facebookon tegyem közzé, hanem egy sokkal jobban visszakereshető formában is olvashatóak legyenek.

Magamról első körben annyit, hogy Gallay-Nagy Krisztina vagyok, melynek Gallay részét férjemtől gyűjtöttem be.

Általában a Krisztire vagy a Kriszára hallgatok. (Utóbbi szigorúan T nélkül, de ha az ember elírásgyanús becenevet szerzett magának, akkor bizony gyakran Krisztázzák, amivel viszont nem igazán tudok azonosulni.)



Első, ifjúsági/young adult regényem, a Poison of Love 2019. áprilisában, a Könyvfesztiválra jelent meg a Főnix Könyvműhely gondozásában.  Hihetetlen nagy öröm számomra, hogy a már hosszú-hosszú évek óta formálódó regényem könyv formájában oszthatom meg azokkal, akik szívesen olvasnának a kamaszkort érintő problémákról, szerelemről, rockzenéről, rajongásról na meg egy "kis" időutazásról.

poison of love könyvfesztivál
Fülszöveg:
„Az ​ember hajlamos mindent megtenni azért, hogy megvédje, akit szeret. Hadd meséljek el egy történetet arról, hogyan tettem tönkre imádott énekesem és egy komplett rockbanda karrierjét. Az univerzum rendjének felborításáról már nem is beszélve.
Natalie Bat, az ízig-vérig rocker kamaszlány bármit megtenne azért, hogy találkozhasson kedvenc rockbandája, a Poison of Love imádott énekesével, Adrian Arronnal. 

A bármit pedig igen tág fogalom, kiváltképp, ha az ember édesapja egy időgépen dolgozik egy kétes hátterű cégnél. 
Így történhet, hogy Nat egy osztályba kerül rajongása tárgyával, a leendő rocksztárral. Adrian azonban tinédzserként közel sem olyan, amilyennek egy szerelmes rajongó a hírhedt frontembert képzeli. 

1999-ben még nyoma sincs letölthető mobilalkalmazásoknak, a slágerlistákat popbandák uralják, a képregényhősökért rajongók egytől egyig csodabogárnak számítanak. Valaki pedig mindvégig a fiatalokon tartja a szemét, mert pontosan tudja, mihez vezethetnek a meggondolatlan, tizenéves Natalie tettei… "

Az író-lét mellett végzettségem és munkám tekintve grafikusként éldegélek (és formatervező mérnökként, de erről jóformán senki sem tudja, hogy mit is csinál pontosan, úgyhogy maradjunk a grafikus/illusztrátor vonalon.). Ehhez kapcsolódóan minden infót és sok-sok rajzot találtok a @designfreakart, vagy a designfreak.hu oldalamon.

instagram: @designfreakart


Nem mintha az írás és a rajzolás elkülöníthető lehetne nálam, hiszen ahogy az instagram oldalaimon is láthatjátok, gyakran rajzolom a történeteim szereplőit. Fordítva is megesik, van, hogy előbb születik meg egy karakterem rajzon, és csak rajzolás közben alakul ki hozzá a sztori.

Amióta az eszemet tudom, történetek kitalálásával szórakoztatom magam, ezeket a történeteket gyerekként kis képregények formájában örökítettem meg, majd tinédzser éveim elején rákaptam az írott formára is.

Természetesen óriási szenvedélyem az olvasás, ha minden a terv szerint alakul, a molyos értékeléseim mellett igyekszem ide is feltölteni egy-egy könyvről alkotott (általában nagyon szubjektív) véleményem.


A további bejegyzésig minden jót kívánok, és addig is, olvassatok bele a Poison of Love-ba! ;)

gallay-nagy krisztina poison of love beleolvasó

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Öt indok, amiért olvasd el! - Szabó Magda: Abigél könyvajánló

Könyvfesztivál élménybeszámoló - Először íróként